Αλλεργιογόνα

Αλλεργιογόνα & Τροφική Αλλεργία

Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες που περιέχονται σε ορισμένα τρόφιμα. Η επισήμανση αυτών των πρωτεϊνών, που ονομάζονται αλλεργιογόνα, έχει μεγάλη σημασία για τα αλλεργικά άτομα. Η δήλωση της παρουσίας ιχνών αλλεργιογόνων στα τρόφιμα είναι νομοθετημένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του Κανονισμού ΕE/1169/2011.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να πραγματοποιήσετε τις κατάλληλες αναλύσεις αλλεργιογόνων στα προϊόντα σας:

  • Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη
  • Γάλα
  • Αυγά
  • Σόγια
  • Αραχίδες
  • Καρποί με κέλυφος (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, κ.ά.)
  • Ψάρια
  • Καρκινοειδή
  • Σέλινο
  • Σινάπι
  • Σπόροι σησαμιού
  • Λούπινο

 

Αναλυτικός εργαστηριακός έλεγχος τροφίμων για την ύπαρξη αλλεργιογόνων ουσιών.

 

Επιπλέον, παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες για την κατασκευή της ετικέτας Διατροφικής Δήλωσης και την κατάλληλη αναγραφή των αλλεργιογόνων σε αυτή.

Διαβάστε περισότερα για τα αλλεργιογόνα στο άρθρο μας.